Solbakken - Bofællesskabet Egebæksvej

Et bofællesskab for mennesker med psykiske og fysiske handicap, hvor den enkelte beboers behov for selvstændighed og fællesskab er i fokus.

Artikel_Egebæk

Denne moderne boligform gør det muligt at skrue op og ned for mængden af fællesskab for beboerne og fordre deres selvstændighed.

 

Projektet omhandler opførelse af nybygning i delvist 2 etager med partiel kælder. Bofællesskabet Egebæksvej indeholder 12 to-rums almene boliger som lever op til de unikke behov personer med fysisk og psykisk handicap har.

Herudover er der tilhørende aktivitets-, personale- og administrations facili­teter, såsom fysioterapi, køkken, fælles opholdsarealer, møde- og personalefaciliteter, vaskeri m.m.

Det samlede byggeri udgør 1.349 m2 og er udført som totalentreprise, med stor fokus på brugerinddragelse under projekteringsfasen.

Den bærende konstruktion er udført med ydervægge og lejlighedsskel af letbeton-elementer, samt hul dæk elementer over stuen og delvis 1. sal. Bygningens udven­dig facade er opført med teglsten og delvise udsmykning med trælister.

Tagene er til dels udført som grønne tage for at tilpasse sig de grønne udearealer, og skovom­rådet nær bofællesskabet; Kirkeskov i Høgbjerg. Der har været stor fokus i landskabsprojektet at afspejle forbindelsen mellem skov og by. I området er der flere tilbud til beboerne.

Nybygningen opføres indenfor rammerne af lov om støttet ældrebo­lig byggeri.

DRIAS var ansvarlig for det samlede ingeniør projekt, herunder bærende konstruktioner, tekniske installationer, brandrådgivning og kloak- og regnvandshåndteringen. DRIAS har ligeledes udført fagtilsyn på byggepladsen.

Banner_Bofælleskab-Egebæk_Interiør

Kilde: Visualisering fra arkitekt af interiør og udendørs om aftenen

Banner_Bofælleskab-Egebæk_maps

Kilde: Streetview, maps

Artikel_Bofælleskab-Egebæk_snit

Kilde: Projektmateriale – snit

Relaterede projekter

Indenfor pleje- og specialboliger samt pleje- og specialtilbud har DRIAS mange års solid erfaring. Vi både om- og tilbygger, renovere og nybygger boliger, børnecentre og skoler.

Pleje- og specialtilbud

Bofællesskabet i Skødstrup

Pleje- og specialtilbud
Almene boliger

Bofællesskabet Rugmarken

Pleje- og specialtilbud

Sønderparken – Døgninstitution

Undervisning og skoler
Pleje- og specialtilbud

Børnecenter Solbo

Banner_BørnecenterSolbo
Undervisning og skoler
Pleje- og specialtilbud

Fjordskolen

Banner_Fjordskolen-3
Pleje- og specialtilbud

MASTERPLAN – Ommecenteret, Frihavnen og Sydtoften

Banner_Omme-Centret-01