MASTERPLAN - Ommecentret, Frihavnen og Sydtoften

De tre plejecentre er en del af Billund Kommunes samlede plejeboliger og -centre. De tre adresser behøvede opdatering så de igen lever op til eksisterende lovkrav for plejeboliger, samt tidsvarende faciliteter.

Artikel_Omme-Centret-01

Tre om- og to tilbygningsprojekter af tre plejecentre i Billund Kommune.

Med DRIAS som totalrådgiver på projektet, hvor arkitekten er underleverandør har vi ledet brugergruppen, styregruppen og økonomigruppen, samt leveret masterplan og det komplette ingeniørprojekt.

De sideløbende projekter er fordelt så Sydtoften i Grindsted udelukkende omhandler ombygning, mens Frihavn i Vorbasse og Ommecentret i Sønder Omme både er delvis ombygning og ny tilbygning.

Ombygningens fællesnævner omhandler at føre faciliteter op til tidsvarende standarder, samt montere velfærdsløsninger udvalgte steder. Ombygningen omhandler både administration og boliger.

Der er opført en ny tilbygning indeholdende genoptræningsfaciliteter både til fysioterapi, men også til ergoterapi. Derfor er der bygget et køkken, hvor beboere (fx demente, senhjerneskader, m.v.) genoptrænes i det mest basale færdigheder, såsom at tage en gaffel i skuffen. Her er de tekniske installationer forbundet til en afbryder, som kun de ansatte har adgang til.

Herunder er billeder fra Omme Centret (de to øverste) og Sydtoften (de to nederste).

Banner_Omme-Centret-04

Banner_Omme-Centret-01

Banner_Sydtoften-Plejecenter-03

Banner_Sydtoften-Plejecenter-01

 

 

Relaterede projekter

I dag leverer DRIAS fortsat rådgivning til om- og tilbygning af plejeboliger og -centre. Dette omhandler også specialtilbud.

Undervisning og skoler
Pleje- og specialtilbud

Børnecenter Solbo

Banner_BørnecenterSolbo
Pleje- og specialtilbud

Plejecenter Solhøj i Hammel

Banner_View-3-ankomstplads
Almene boliger
Pleje- og specialtilbud

Solbakken – Bofællesskabet Egebæksvej

Banner_Skærmbillede-2020-01-16-kl.-09.38