Torsted Vest

I bydelen Torsted i Horsens står der 5 boligblokke i 2 beboelseslag fra år 1992. Bebyggelsen er renoveret, ombygget og moderniseret. De i alt 52 boliger reduceres til 38 større og mere funktionelle boliger.

Renovering af almene boliger inde og ude med fokus på bæredygtig genanvendelse af materialer.

Byggeriet har tilsammen et bruttoareal på ca. 3.200 m2 fordelt på 38 renoverede boliger. Lejlighederne varierer fra 59 til 108 m2. Nogle af lejlighederne er lagt sammen, mens andre er blevet udvidet. For at skabe moderne og åbne boliger, er der etableret glaspartier fra gulv til loft.

Alle lejligheder har fået nyt centralt ventilationsanlæg, deres egen vaskesøjle, samt udskiftet alle vand- og varmerør og der er blevet indført nye vandstik. Derudover blev de eksisterende terrasser og altaner udvidet væsentligt, så hver bolig har fået et større udeareal.

I dispositionsfasen var der stor fokus på beboerinddragelse, på grund af den omfattende ombygning af lejlighederne. Under selve renoveringen var alle beboere genhuset. Der har været stor fokus på bæredygtige løsninger og genanvendelse af eksisterende materialer. Hertil også nedsivningsløsninger for regnvand.

Udover renovering af boligerne er alle fællesfaciliteterne fornyet, så afdelingen i 2019 fremstod helt opdateret og indbydende udvendigt .

Projektet er gennemført som totalrådgivning, udført i fagentreprise og er støttet af Landsbyggefonden. Projektet udføres i 5 etaper.

Før og efter billeder af Torsted Vest.

Før

Efter

Kilde: Billeder fra arkitekten

Relaterede projekter

Her er et udvalg af projekter i kategorien almene boliger.

Almene boliger

Bertram Knudsens Vej

Almene boliger

Vejen Boligforening afd. 19

Almene boliger

Tørring Midtby – Stationsparken