Bertram Knudsens Vej

I Kolding er der opført en ny ’bydel’, som består af flere forskellige boligformer. De varierende boligformer åbner op for en blandet gruppe mennesker, som tilsammen danner et fælleskab. Centralt i området er der placeret et fælleshus, hvis arkitektur skiller sig ud fra de øvrige bygninger.

I nærheden af den grønne kile ved Kolding Skov er der opført 120 nye almene lejeboliger, samt fælleshus.

På Bertram Knudsens Vej finder man de 5 bygningstyper med 2 til 5 værelser på 43-113 m2, samt et fælleshus på 226 m2 der danner rammerne for et blandet fællesskab.

Bygningstyperne varierer i antal etager, udformning og taghældning. Det samlede areal er ca. 9.300 m2. Der er udført 24 rækkehuse i et plan, 16 boligblokke i 2 plan, 2 boligblokke i 3 plan, samt forsamlingshus.

Bygningerne er udført med skalmur og opføres som BR15 byggeri med fokus på godt indeklima. Boligerne i 3 etager udføres med bærende vægge af massive letbetonelementer og betonhuldæk. De øvrige boliger udføres med bærende vægge i gasbeton, spændbetondæk og træspær. Fælleshuset udføres i beton- og letbetonelementer med synlige limtræsbjælker i taget.

Relaterede projekter

Her er et udvalg af projekter omhandlende forskellige typer almene boliger.

Almene boliger

Torsted Vest

Almene boliger
Pleje- og specialtilbud

Solbakken – Bofællesskabet Egebæksvej

Banner_Skærmbillede-2020-01-16-kl.-09.38
Almene boliger

Tørring Midtby – Stationsparken