Tørring Midtby - Stationsparken

Større byfornyelse af Tørring midtby. Ved siden af Tørring Administrationshus, som er et DGNB Guld certificeret byggeri, er der opført fire boligblokke i samme formsprog.

Tørring midtby er under stor omdannelse og modernisering, hvor DRIAS er råd­giver på flere projekter, herunder almene familieboliger, med en attraktiv belig­genhed i bymidten og ud til torvet.

 

Byggeriet består af 42 boliger fordelt på 4 punkthuse i henholdsvis 3 og 4 etager. Blok 1 og 4 er i 3 etager og udgør hver ca. 900 m2. Blok 2 og 3 er i 4 etager og udgør hver ca. 1200 m2. Det samlede boligareal er på 4062 m2, mens de overdæk­kede altaner er på i alt 350 m2.

Beboerne har adgang til parkeringspladser, samt fællesarealer mellem og omkring blokkene. Alle bygningerne er udformet som vinkelbygninger, som er roteret i forhold til hinanden for at skabe et dynamisk forløb mellem bygningerne.

Byggeriet er udført som betonelementbyggeri med skalmur og som BR18 byggeri med fokus på godt indeklima.

Boligerne indgår som en del af en større masterplan for Tørring midtby udarbejdet af Hedensted Kommune, hvortil nogle af deres medarbejdere har fået nye rammer i administrationshuset.

DRIAS har været med i alle projektets faser og har varetaget den samlede ingeniørrådgivning.

Kilde: Illustrationer fra RUM Arkitekter

Relaterede projekter

Der findes mange forskellige bud på byfornyelse af bymidter.

Erhvervsbyggeri, kontor og industri
Boligprojekter

Søtorvet

Banner_Søtorvet_Facader
Almene boliger
Boligprojekter

Rømers Park

Almene boliger

Bertram Knudsens Vej