Lysholt

På Lysholt Allé i Ikast opføres en ny integreret daginstitution med tre grupper for børn med særlige vidtgående behov.

I takt med at børnetallet i kommunen stiger de kommende år, ønsker Ikast-Brande Kommune at opføre en ny integreret daginstitution.

Tanken bag udformningen af Lysholt (kaldet Børneby Øster i projekteringsfasen) er den traditionelle danske bondegård i en moderne fortolkning. Daginstitutionen er formet som et 3-tal og er opført delvist i 2 plan, med træspær og lette ydervægge.

Bygningen udføres med ét samlende tag, der favner alle husets aktiviteter og de overdækkede terrassearealer. De overdækkede arealer og indgange er med til at give bygningen et dynamisk og levende udtryk. Byggeriet skal afspejle det dynamiske liv i huset og byder på anderledes rumoplevelser – såvel ude som inde – dels er med til at stimulere fantasi, læring og leg.

Daginstitutionen har et bruttoetageareal på ca. 2.450 m2 og har en kapacitet til 180 børn, deraf 20 børn i alderen med særlige behov. Den indeholder vindfang, garderober, grupperum, toiletter, puslerum, udetoiletter, stillerum, fællesrum, krearum, naturfag/værksted, motorikrum, kliniklokale, køkken, teknikrum, ventilationsrum, kontor, depotrum, elevator, trapperum, samt liggehaller.

Lysholt indeholder tre vuggestuegrupper og fem børnehavegrupper i mellem 0 og 6 år. Dertil også børn med særlige vidtgående behov i alderen 0 til 16 år i tre grupper i børnehave- og skolealderen.

Bygningen overholder kravene i BR18.

DRIAS er ansvarlig for det samlede ingeniørprojekt, herunder bærende konstruktioner, statik, brand, energi, ventilation, VVS, EL, samt kloak- og regnvandshåndteringen. DRIAS udfører fagtilsyn på byggepladsen.

Kilde: Rendering fra /Gjørtz/Andersen/Arkitekter.

Relaterede projekter

Samlet for kategorien

Daginstitutioner
Trækonstruktioner
Bæredygtighed

Bygholm Bakker

Daginstitutioner
Trækonstruktioner

Bording Børneby

Banner_boarding_big_2
Daginstitutioner
Trækonstruktioner

Tirsbækgård – Børnehaven i Tirsbæk Bakker