Bording Børneby

Bordings nye integrerede daginstitution: Bording Børneby, er opført i udkanten af byen. Bygningen er bygget med mange enkelte saddeltage, der flot knytter grupperummene sammen med de andre funktioner i byggeriet. Børnebyen rummer både børnehave, vuggestue og plads til dagpleje.

Artikel_boarding_big_2

Bording Børneby indeholder opholdsrum til 150 børn fordelt på 6 børnehavegrupper og 2 vuggestuegrupper, samt en enkelt dagplejegruppe.

Foruden grupperummene er der udført garderober, fællesrum og motorikrum, køkken og børnekøkken samt diverse personalerum. Alt dette er fordelt på de i alt 1300 m2 i et plan. I terræn er der etableret parkeringsareal, stort legeområde, garage, skure m.m.

På grænsen mellem by og land opføres dagsinstitutionen som har stor fokus på at naturen skal være en del af børnebyen. De sammensatte længebygninger udføres med åbne gavle, så der åbnes op til den store legeplads.

Børnebyen er udført i en trækonstruktion af lamelspær og efterlever energikravene til bygningsklasse 2020.

Byggeriet er opført som BR15 byggeri med fokus på godt indeklima. I dispositionsfasen var der stor fokus på brugerinddragelse.

Banner_boarding_big

Kilde: Billeder med børn er fra projektets arkitekt

Banner_boarding_5

Banner_boarding_2

Banner_bording_4Banner_bording_3

Billeder fra byggepladsen – DRIAS fagtilsyn

Relaterede projekter

I hele DRIAS' levetid har vi opbygget solide kompetencer inden for byggerier af daginstitutioner. Her er et udvalg heraf.

Daginstitutioner

Børnenes Univers

Daginstitutioner
Trækonstruktioner
Bæredygtighed

Bygholm Bakker

Daginstitutioner
Trækonstruktioner

Tirsbækgård – Børnehaven i Tirsbæk Bakker