Plejecenter Solhøj i Hammel

I Hammel by er der etableret en nyudviklet bydel; Dommerparken. Her har DRIAS været med til at udføre Plejecenter Solhøj. Vi har leveret det komplette ingeniørprojekt samt brandrådgivning.

Artikel_View-3-ankomstplads

Plejecenter Solhøj er med sine ca. 7.490 m2 det største byggeri i Favrskov Kommunes historie.

Projektet omhandlede etablering af 81 boliger, hvoraf der er 60 plejeboliger til per­soner med fysisk og psykisk handicap, 18 kortidspladser og 3 akutpladser. Herud­over er der aktivitets-, personale- og administrationsfaciliteter, samt køkken, fælles opholdsarealer, wellness- og sundhedsklinikområde, møde- og personalefaciliteter, café og meget andet.

Byggeriet er opført i henholdsvis 3 og 4 etager, og har en partiel kælder. Bygningen er forberedt til udvidelse opad, som påbegyndes i 2022.

Der er foretaget en kreativ landskabsbearbejdning af de omkringliggende arealer således disse kobler sig flot på den tænkte helhedsplan i det nye kvarter Dommer­parken.

Byggeriet overholder bygningsreglementets energikrav til LEK2020 – standarden. ”Kæmpe plejecentret” erstattede to eksisterende plejecentre i området.

DRIAS var ingeniør på projektet og varetog den samlede ingeniørrådgivning, herunder brandforhold. DRIAS udfører fagtilsyn på bygge­pladsen.

Visuelt materiale fra arkitekterne samt fotografi.

 

Dronefotografi fra byggeriet.

Banner_Hammel_Plejecenter_01

Relaterede projekter

Plejeboliger kommer i mange størrelser og typer. DRIAS har solid erfaring med etablering eller renovering af diverse typer plejeboliger og plejecentre.

Almene boliger
Pleje- og specialtilbud

Solbakken – Bofællesskabet Egebæksvej

Banner_Skærmbillede-2020-01-16-kl.-09.38
Pleje- og specialtilbud

MASTERPLAN – Ommecenteret, Frihavnen og Sydtoften

Banner_Omme-Centret-01
Undervisning og skoler
Pleje- og specialtilbud

Børnecenter Solbo

Banner_BørnecenterSolbo