Vorgod-Barde Lægehus

Mellem Vorgod og Barde i nærheden af Videbæk har befolkningen fået etableret et nyt lægehus og fysioterapi, samt udbygget deres idrætsfaciliteter.

Artikel_Vorgod-Barde

Centralt beliggende moderne lægehus med fysioterapeut, den lokale idrætsforening og skole som nærmeste naboer.

I Vorgod-Barde oplevede de stor lokal opbakning til opførelsen af et lægehus i forbindelse med den lokale idrætshal. Dette sker bl.a. som led i at få et lokalt lægehus tættere på lokalbefolkningen.
JF Finansloven 2017 for afsatte puljemidler til netop sådan et formål.

Til hallen blev der i samme ombæring tilføjet træningsfaciliteter på næsten 490 m2 til bl.a. multilokale til mindre holdtræning og spinning lokale. Der opføres også fysioterapifaciliteter med to behandlerrum. Væsentligt for bygherren var det at tilbygningen og den eksisterende hal skulle fremstå arkitektonisk som en enhed, uden det låste idrætshallen, som også skulle fungere under byggeriet.

Lægehuset på over 370 m2 består af 7 lokaler til hhv. læge og sygeplejerske, samt skadestue. Dertil er lægehuset udstyret med laboratorium, blodprøvetagning, diverse fællesfaciliteter, sekretariat, venteværelse med legehjørne til børn, toiletter, omklædning for personale, journalrum, rengørings- og teknikrum.

Tilbygningen er i synergi med det eksisterende liv mellem sportsaktiviteterne i idrætshallen og skolen, som er nærmeste nabo. Konstruktionen er opført med sædvanligt murede vægge med tagkonstruktion af saksespær og eternittag, mens fysioterapi og træningslokalernes fordelergang har fladt tag med tagpap og fungere som den direkte tilbygning mellem nyt og eksisterende.’

 

Visuel kilde er projektmateriale både fra DRIAS og Arkitec.

Relaterede projekter

Samlet for kategorien: Sundhed. Her er blandt andet fysioterapeutpraksisser og sundhedscentre.

Sundhed

Haderslev Sundhedscenter

Banner_Sundhedscenter-Haderslev
Sundhed

Tørring Lægehus

Sundhed

Ikast Fysioterapi

Banner_Ikastfysioterapi1