Haderslev Sundhedscenter

På en af Haderslevs stejle skråninger ligger Haderslev Sundhedscenter med flot udsigt over Haderslev. Bygningen er opført i et samarbejde mellem Region Syddanmark og Haderslev Kommune.

Header_Sundhedscenter-Haderslev

Byggeriet er udført med skrappe krav til fleksible konstruktioner, termisk og akustisk indeklima samt tekniske installationer.

 

Bygningen indeholder en lang række sundhedstilbud såsom jordemoderklinik, lægevagt, misbrugscenter, psykiatri, røntgenrum og genoptræningsfaciliteter. Funktionerne er fordelt på 3 etager i 4 arme og rummer ca. 5.000 m2.

Ankomsten til sundhedscenteret sker via en central foyer i stueplan-niveau, hvorfra der er åben forbindelse til både parterre og 1. sal, og hvorfra trapper og elevator fordeler de besøgende ud i bygningen. Bygningen er opført på en naturskøn skrånende grund med en eksisterende sø.

Disponeringen af byggeriet får optimalt udbytte, samt en bygningsstruktur der åbner op mod naturen og skaber udsigt over byen. Oprindeligt er der disponeret fuld P-kælder.

Byggeriet er opført som LEK2015 byggeri.

DRIAS har varetaget rådgivningen for bærende konstruktioner, brandrådgivning, kloak og anlæg, samt fagtilsyn.

Banner_Sundhedscenter-Haderslev

Kilde: Illustrationer fra projektmateriale

Relaterede projekter

Sundhedskategorien favner bredt og DRIAS kommer vidt omkring. Fra tilbygninger til lokale lægehuse til større nybyggerier.

Sundhed

Ikast Fysioterapi

Banner_Ikastfysioterapi1
Pleje- og specialtilbud

Plejecenter Solhøj i Hammel

Banner_View-3-ankomstplads
Sundhed

Vorgod-Barde Lægehus

Banner_Vorgod-Barde