Nordborg Resort - Market Dome

På Nordals tager Nordborg Resort form i det naturskønne område mellem Universe og Himmark Strand. Bæredygtighed er i fokus og det er en målsætning at hele resortet skal opnå DGNB Guld-certificering.

Nordborg Resort - Market Dome

DRIAS er afsnitsprojekterende på limtræskonstruktionerne til bycenteret; Market Dome, i samarbejde med Profile der er leverandør af konstruktionerne.

 

På de ca. 190 ha resort opføres foruden bycenteret blandt andet 440 feriehuse, aktivitetsbygning, cykelcenter, havnepromenade og overdækket feriecenter.

Tagkonstruktionen på ca. 3750 m2 udføres som et origami-inspireret tag. Inden for giver tagkonstruktionens udformning indtryk af at søjlerne og hovedbjælkerne danner trækroner og åsene danner ”ledningsstrenge” i hvert enkelt blad/tagflade.

Konstruktionen opføres som en rammekonstruktion der afstiver bygværket i den ene retning og med vindkryds i den anden retning. Søjlernes højder varierer mellem 6-10,5 meter og bærer op til 8 limtræsdragere af 260-360 x 1360 mm. Mellem dragerne spænder de 180 x 480 mm tag-åse.

 

Nordborg Resort

På Nordborg Resorts egen hjemmeside kan du holde dig orienteret om blandt andet hvilke muligheder resortet giver dets gæster og resortets projektfaser.

 

Nordborg Resort - Market Dome

Nordborg Resort - Market Dome

Nordborg Resort - Market Dome

Visualiseringerne er skabt af ZENI arkitekter.

 

Relaterede projekter

Denne type trækonstruktioner er helt unikke og der er en høj detalje grad. Her har vi samlet andre større konstruktioner, hvor der er arbejdet med træ og/eller hvor arkitekturen er i højsæde, samt Tørring administrationshus, som har modtaget DGNB Guld.

Trækonstruktioner

Great Northern Golf – Kerteminde Golfklub

Banner_GreatNorthern
Sport, fritid og kultur

Besøgscenter Skamlingsbanken

Banner_Skamlingsbanken_kighul2
Erhvervsbyggeri, kontor og industri
Bæredygtighed

Tørring Administrationshus