Besøgscenter Skamlingsbanken

Et nyt besøgscenter skal udføres ved Skamlingsbanken i Sjølund. Stedet er et kulturhistorisk samlingssted skabt under istiden. Den 113 m høje bakke har siden 1800-tallet været en naturlig scene og folkeligt samlingssted for debatter, taler og fejringer.

Artikel_Skamlingsbanken_kighul2

Besøgscenteret på i alt 600 m2 åbner op for fremtidige debatter og vidensdeling.

I sin helhed skal området hylde fortidens kæmpere, samfundsdebatøre og politikere for deres indsats i samfundsudviklingen, hvor Skamlingsbanken har været et geografisk knudepunkt gennem flere årtier. I fremtiden er der nu lagt op til endnu flere debatter og mulighed for at mødes.

Det ca. 500 m2 store besøgscenter samt 100 m2 overdækkede areal skal danne ramme for udstillinger, undervisningsmuligheder og socialt liv i caféen. Omkring besøgscenteret er der anlagt nyt stisystem ud i det eksisterende område.

Der er lagt stor vægt på at byggeriet bliver en del af det eksisterende landskab og terræn. Harmonisk er besøgscenteret beklædt med græs og den in situ støbte konstruktion forsvinder elegant og diskret i bakkerne. Bygningen med den imponerende dobbelt krumme tagkonstruktion består af ca. 430 m3 beton og 40 ton armering. i beton. De store glaspartier ud mod landskabet gør, at man både inde og ude er i samspil med naturen og området.

Projektet blev vundet i slutningen af 2016, mens projekteringen afsluttedes i marts 2019. Udførelsen foregik fra juli 2019 til februar 2021.

Rejsen fra skitser og modeller til det færdige besøgscenter.

Banner_Skamlingsbanken_revit

Banner_Skamlingsbanken_revit_2

Revit simuleringer

Artikel_Skamlingsbanken_armering-soldater

Artikel_Skamlingsbanken_armering-indgang_1

Armeringsarbejde og forberedelse til betonkonstruktion.

Banner_Skamlingsbanken_kighul

Banner_Skamlingsbanken_indeogudsigt

Udvalg af billeder ved 1 års gennemgang

Relaterede projekter

Besøgscenteret er i kategorien Sport, fritid og kultur. Da Skamlingsbanken er enestående omhandler de relaterede projekter kategorien.

Trækonstruktioner

Great Northern Golf – Kerteminde Golfklub

Banner_GreatNorthern
Sport, fritid og kultur

Haarby Hallerne

Erhvervsbyggeri, kontor og industri
Bæredygtighed

Tørring Administrationshus