Frederiksberg Lommepark

På en del af Sylows Allé 4 finder du fra 2022 en grøn oase midt i Frederiksberg, hvor alle borgere og besøgende har mulighed for at nyde området og tage en pause fra hverdagen. Parken er delt op i 5 områder med højbede og bænke.

Det grønne åndehul, som nu hedder “Bodil Kochs Have” er blevet nomineret til Årets Arne. Prisen er en eftertragtet arkitekturpris i hovedstaden og vinderen findes i januar 2023. Vi venter spændt på resultatet.

Frederiksberg lommepark er en grøn oase langs metroen.

På hjørnet af Solbjergvej og Holger Tornøes Passage opfører Frederiksberg kommune en ny lommepark. Formålet med parken er at den skal fungere som et åndehul og en pause, hvor man kan koble af og finde ro midt i det travle byliv.

Lommeparken er disponeret med 5 store volumener i form af hævede bede, som placerer sig i en bund af grus, omkring parkens centrale og mere intime rum, ”Oasen. Imellem sig skaber de 5 volumener mindre rum og passager, som leder ind til det centrale rum.

Det centrale rum afgrænses af beplantningen og de hævede bedkanter af cortenstål og den hævede flade i den store passage, som tilsammen omkranser og definerer rummet præcist. På kanterne ind mod rummet monteres bænke af træ.
Dele af bænkene har ryglæn. Her kan man sidde på kanten, under beplantningen, tilbagetrukket og let afskærmet fra ”byens puls” og nyde planternes dufte og farver sammen med den stille lyd af let rislende vand fra det cirkulære vandelement, som ligger i fladen.

DRIAS har leveret tekniske installationer i form af ingeniørrådgivning til el og kloak.

Kilde: Visuel skitse og rendering fra Urbanlab Nordic og skitse er fra DRIAS.

Relaterede projekter

Anlægsprojekter kan spænde lige fra parkeringspladser, legepladser og udendørs opholdsarealer. Her er nogle projekter, som indeholder det.

Daginstitutioner
Trækonstruktioner
Bæredygtighed

Bygholm Bakker

Daginstitutioner
Trækonstruktioner

Bording Børneby

Banner_boarding_big_2
Boligprojekter

Lykkes Have

Banner_LykkesHave_Tilbud