KLAX - Ny daginstitution i Hundige Strand

Den nye daginstitution i Hundige Strand sætter fællesskab og indeklima højt på dagsordenen. Det betyder blandt andet at børnene mødes på tværs af grupper i forskellige fællesrum og i deres fælles kantine.

Byggeriet er formet som en trekant på ca. 1150 m2 og består af to fløje til hhv. børnehave og vuggestue.

KLAX nye børnehus indeholder vuggestue og børnehave, som mødes i spidsen med to fælles kantiner.

Daginstitutionen er indrettet efter rummenes aktiviteter. Her følger indretningen funktionen. Børnenes udvikling og læring, samt det store fællesskab er i fokus.

Vuggestuen råder over 4 legerum, 2 bevægelsesrum, vådrum, atelier, fælles garderobe, toiletter, puslerum og fælles spisesal, samt udendørs overdækket krybberum.

Til børnehaven er der 4 grupperum med temaerne Naturvidenskab, Konstruktion, Rollespil og Sprog og samfund, samt toiletter, fællesgarderobe og spisesal. Derudover er der grovkøkken, anretter køkken, personalerum, personale garderobe, rengøring og vaskeri og et centralt beliggende teknikrum og centralt depot.

Det er et mål at daginstitutionens 120 børn skal være med i et socialt samarbejde med beboerne på friplejehjemmet, som opføres på en nabogrund.

De bærende konstruktioner består af trægitterspær som udgør tagkonstruktionen. Bagvægge i gasbeton med overliggere i beton, formuren er udført med træregler som bærer træbeklædning, mens de indvendige skillevægge udført som træ- og stålskelet. Fundamenter er traditionelt udført direkte.

Visualiseringerne kommer fra projektets materiale udarbejdet af RUBOW Arkitekter.

Relaterede projekter

De seneste år har vi deltaget i flere projekter inden for daginstitutioner, hvor vi giver børn nye rammer at udforske og vokse i, samt godt fysisk arbejdsmiljø til de ansatte.

Daginstitutioner

Børnenes Univers

Daginstitutioner
Trækonstruktioner

Tirsbækgård – Børnehaven i Tirsbæk Bakker

Daginstitutioner
Trækonstruktioner

Bording Børneby

Banner_boarding_big_2