Hvedevej

På den aflange grund i udkanten af Slagelse med plejehjem, boliger og mark som nærmeste naboer, skabes et nyt boligkvarter på Hvedevej.

De 73 boliger fordeles på 3- og 4-værelses lejligheder i stue og 1. sal. Der er 8 forskellige typer boliger på mellem 61,6 – 94 m2.

Det forventes at yder- og indervægge opføres i porebeton, mens etageadskillelse og tagdæk er huldækelementer. Ydervæggene beklædes med henholdsvis trælister og stålbeklædning eller teglstensfacade.

I stueetagen på hvert punkthus er der én parkeringsplads til hver lejlighed. Der etableres også gæsteparkering. Så der i området er 1,5 p-plads pr. bolig.

Fælleshuset på 140 m2 er placeret centralt i området med grønt areal på alle sider. Det indebærer køkken/alrum, to badeværelser, samt to værelser og et depotrum med separat indgang.

I det udendørs fællesareal etableres petanquebane og orangeri, legeplads og urtehaver, bålplads, frugtlund og solnedgangsplads til fælles afbenyttelse til beboerne.

Der etableres fælles nedgravet affaldssystem.

Der er endvidere etableret tilslutning til eksisterende regnvandsbassin. Der etableres tre boligveje som ved hvert T-kryds har hævede flader mellem boligvejene der fungerer fartdæmpende.

Vejen er hhv. 100, 140 og 160 m lange, mens der kan være op til 60  ‰ hældning.

En del af bygherres målsætning er at få boligerne Svanemærket.

DRIAS har leveret ingeniørrådgivning til det indsendte myndighedsprojekt som indebærer bærende konstruktioner, energiramme, EL, byggemodning med rådgivning for forsyningsselskaber til udbud.

Kilde: Renderinger fra projektmaterialet fra arkitekten

Relaterede projekter

Her er et udvalg af projekter, som DRIAS har leveret kompetencer til.

Boligprojekter

Halgård Vest

Banner_HalgårdVest_1
Boligprojekter

Hildis Have

Boligprojekter

Lykkes Have

Banner_LykkesHave_Tilbud